Hvem har producentansvar?

Producentansvaret i form af kravet om registrering og indberetning i importørregistret gælder for virksomheder, der importerer og sælger nye eller brugte person- og varebiler i Danmark.

Det er altså ikke afgørende, om du videresælger bilen til en anden professionel opkøber/forhandler i Danmark - eller om du sælger bilen direkte til slutbruger. Det er heller ikke afgørende, om du importerer nye eller brugte biler.

Hvis du bringer en person- eller varebil over den danske grænse med henblik på salg i Danmark, har du efter bekendtgørelsens regler producentansvar og skal registreres i producent- og importørregistret her hos DPA-System.

Importør af nye biler

Normalt vil det for import og salg af nye automobiler være originalimportøren, som har registrerings- og indberetningsforpligtelsen. Det betyder, at det fx vil være Mazda Motor Danmark, der skal registrere sig. Hvis en bilforhandler importerer nye biler direkte fra udlandet udenom den danske originalimportør, skal denne autoforhandler registrere sig som importør.

Importør af brugte biler

Hvis en forhandler importerer brugte biler fra udlandet og sælger disse i Danmark, skal denne registrere sig i importørregistret.

Import af biler med henblik på leasing eller udlejning

Hvis en virksomhed importerer automobiler med henblik på at udleje eller lease disse biler i Danmark, skal virksomheden registrere sig i importørregistret og indberette antallet af importerede biler, som udlejes eller leases i Danmark.

Sidst redigeret: 03. juli 2014

Mere information:

Bilskrotbekendtgørelsens definition lyder:

Producenter og importører: Enhver, der fremstiller person- eller varebiler i Danmark eller erhvervsmæssigt indfører person- eller varebiler til Danmark.

Hvad skal indberettes?


Registreringen fortages her

DPA-System  |  Vesterbrogade 6D,4.  |  DK-1620 København V  |  Tel: (+45) 3915 5161  |  EAN:5790002305924  |  info@dpa-system.dk  | CVR: 29028842